Ander Financieel Nieuws

In die zes weken is het op de hypotheekmarkt dus erg rustig, terwijl op de kapitaalmarkt de rente wel met ruim 20 basispunten daalde. Dat betekent dat geldverstrekkers weer iets voordeliger geld kunnen inkopen, dat ze daarna uit kunnen zetten in hypotheken. Toch is het niet zo raar dat geldverstrekkers niet massaal de hypotheekrentes verlaagd hebben in de afgelopen periode. De marges van geldverstrekkers liggen dit jaar een stuk lager dan de afgelopen jaren. Is aflossen op een aflossingsvrije hypotheek dan slechter dan op een andere hypotheekvorm? Nee, want door af te lossen op je aflossingsvrije deel bespaar je minder rente, maar zorg je er ook voor dat je aan het einde van de looptijd een lagere restschuld overhoudt.

Maar wij denken wel dat het downside potentieel beperkt is, zodat de marktrente en hypotheekrentes met hoogstens enkele tienden nog kan dalen. Toch blijkt uit cijfers dat ook onder vijftigminners de aflossingsvrije hypotheek aan populariteit heeft gewonnen. Dat geldt niet alleen voor tweede hypotheken maar ook voor oversluiten en doorstromen.

Een matig arbeidsmarktcijfer verjaagde de weifelende houding niet. Amerikaanse fabrieksorders stijgenOrders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken zijn in november gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid. Vanaf 1 januari 2022 wordt bij een financiële verplichting rekening gehouden met de werkelijke betalingsverplichting als die hoger is dan de 2% berekening. overheid nieuws Aan het einde van het jaar zien we dat veel mensen weer de overweging maken om extra af te lossen op de hypotheek. Bij de huidige lage spaarrente is het niet vreemd dat veel consumenten ervoor kiezen om extra af te lossen. Heb je het afgelopen jaar je woning grondig verbouwd, dan is je woning waarschijnlijk meer in waarde gestegen dan de gemiddelde waardestijging.

  • Ook mogen geldverstrekkers dan weer op dezelfde manier je bestendige inkomen uitrekenen als vóór de tijdelijke beperkingen.
  • Ook denken wij dat de stijging van tweede hypotheken en hypotheekverhogingen doorzet.

Wilt u dagelijks het beursnieuws in uw mailbox ontvangen? Nee, de markt prijsde gisteren geen Fednieuwtjes in, maar beseft ineens dat we een tijdperk afsluiten. Onward krijgt nieuwe patentenOnward Medical heeft samen met partners nieuwe patenten gekregen.

Duitse Inflatie Hoger Dan Verwacht

De futures wijzen op groene borden in Nederland en Duitsland. In Japan, Australië en het Chinese vasteland bleven de beurs gesloten, maar in Hongkong verloor de Hang Seng index 0,75%. De handel in vastgoedgigant Evergande werd stilgelegd zonder reden en veroorzaakt wat onrust onder beleggers. Alibaba verloor 3,41% en Tencent eindigde 0,61% lager. De ECB kijkt alleen maar op macroniveau, maar ondertussen ondervindt bijvoorbeeld menig gepensioneerde de vervelende gevolgen van inflatie. Werknemers kunnen de komende maanden de hogere inflatie proberen te verrekenen in een hoger salaris.

Als je weinig kennis hebt, kan een financieel adviseur je helpen. Op deze website worden ook functies van Twitter geïntegreerd. Deze functies worden aangeboden door Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA („Twitter“). Door het gebruik van Twitter en de functie “Retweet” worden de webpagina’s die je hebt bezocht op aan jouw Twitter-account gelinkt en aan andere gebruikers kenbaar gemaakt.

Dit Is De Miniatuurauto Van Het Jaar!

Dat kan de studie van de kinderen zijn, het zeiljacht van hun dromen of – en dat zal steeds digitaal communiceren nieuws vaker gebeuren –… De creditcard biedt comfort en gemak, vooral tijdens de vakantie.

Ook investeerder Sheila Struyck dacht lange tijd dat snelheid een kwaliteit was. Maar sinds ze ook werkt als chef-kok weet ze hoe belangrijk wachten is. Astrid Oudheusden, schilder, over haar goede vriendin, auteur, illustrator en ontwerper Francine economisch nieuws Oomen. FD-Persoonlijk columnist Brenda van Osch’ zoon zit op taekwando. Zij droomt van loodsen vol joelende mensen rond vechtende mannen. Gemeenten en provincies plaatsen kanttekeningen bij de investeringsplannen van hoogspanningsbedrijf Tennet.

Nederland Moet Zeilen Bijzetten Om ‘pandemische Paraatheid’ Te Garanderen

Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag. ’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag. Heb je voldoende spaarbuffer en wil je toch extra aflossen, dan is het over het algemeen het verstandigst om eerst af te lossen op een persoonlijke lening, als je die hebt lopen. De rente die je betaalt over een persoonlijke lening ligt meestal een stuk hoger dan bij een hypotheek. Je maandelijkse besparing is waarschijnlijk ook groter dan bij een hypotheek, omdat een persoonlijke lening een kortere looptijd heeft dan een hypotheek.

Denk er dus goed over na of je voldoende spaarbuffer achter de hand hebt, voordat je extra gaat aflossen. Zeker in deze tijd kun je misschien beter even een jaartje wachten met het doen van een extra aflossing, dan dat je volgend jaar onverwachts in de problemen komt. Doe je samen met je fiscale partner aangifte, dan kun je gezamenlijke aftrekposten zoals voor de eigen woning en het vermogen economische nieuws verdelen over beide personen. Dat betekent dat je over het algemeen de aftrekposten zoveel mogelijk wilt toe rekenen aan degene met het hoogste inkomen. Tot nu toe moest je die verdeling zelf uitvogelen, maar voor 2022 gaat de Belastingdienst helpen bij het bepalen van de beste verdeling. Hernieuwde stimulering door centrale banken, waardoor de rente alsnog naar beneden gaat.