WordPress Website Laten Bouwen?

Een WordPress Thema Kiezen En Aanschaffen

De technische uitleg is: een WordPress thema is een verzameling van bestanden die zorgen voor de grafische interface van je web site WordPress. In simpele woorden: alle codes en bestanden die bepalen hoe je website eruit ziet.

Kies eerst het doel van je web site en dan kan je vervolgens kiezen uit bijvoorbeeld de high vijf meest gebruikte templates voor dat sort website. Theoretisch kan je op een later second ook wisselen van thema. In de foundation is het heel eenvoudig en in een paar minuten gedaan, maar je moet er echter wel op letten dat je alle instellingen weer goed moet zetten. In een thema ga je onderdelen personaliseren. Als je gaat wisselen moet je dat opnieuw instellen.

Je hebt betaalde en gratis plugins. Het zegt niks over de kwaliteit van de plugin, meer over de functionaliteiten. Er zijn een heleboel gratis varianten waar een heleboel websites op draaien en mee werken. De betaalde varianten geven je vaak web wat meer mogelijkheden. Waar je goed op moet letten als je op zoek gaat naar plugins zijn de rankings, het aantal downloads en wanneer de plugin voor het laatste is geüpdate.

Het mooie van WordPress is dat je het groot en deels nog steeds zelf kan bepalen en naar je eigen wensen kan invullen. Thema’s worden ook wel eens templates genoemd. Tussen WordPress thema’s / templates zit geen enkel verschil. Ook bij thema’s heb je de keuze tussen betaalde en gratis varianten. De betaalde thema’s geven vaak wat meer mogelijkheden in het personaliseren van je pagina.

Stappenplan WordPress Website Maken

Is de plugin recent geüpdatet dan weet je dat er nog steeds ontwikkeling is van de plugin. Gebeurt er al 2 jaar niks meer, dan is het riskant om de software program te gebruiken. Het installeren is heel eenvoudig, met een paar klikken is de extra software geïnstalleerd op je pagina en kan je ermee gaan werken. Vaak kost het wel nog even tijd om een plugin goed te configureren. In theorie kan je zoveel plugins installeren als je zelf wilt.

  • Dit maakt het een stuk overzichtelijker dan wanneer alles los in één map komt te staan.
  • Ik zou deze optie daarom dus aangevinkt laten.

Het is wel belangrijk om daar met enig verstand over na te denken en niet zomaar alles te installeren. Plugins kunnen je web site vertragen. Dat programma moet zijn werk doen.

Als er teveel programma’s tegelijk hun werk moeten doen, kan dat vertragend werken. Als je plugins met een slechte of geen score toevoegt, bestaat de kans dat de code niet goed is geschreven. Door deze fouten in de software WordPress program zou je problemen kunnen krijgen met je web site. Daarom raden we altijd aan zeker te stellen dat de ontwikkelaar weet wat hij doet en dat het goed getest is van te voren.

Stap 1 2: Een Domeinnaam Registreren

Afhankelijk van het doel van de website, zijn er ook een heleboel websites die gewoon gebruik blijven maken van het free of charge thema. Het is dus echt niet noodzakelijk om direct een betaalde variant te kiezen, alhoewel je daar dus wel meer kanten mee op kan. In de beheeromgeving van je WordPress web site kan je heel eenvoudig een thema kiezen. Je kan selecteren op bijvoorbeeld het doel van je website. Is het een blog, bedrijvenpagina of website?

Als er heel veel websites gebruik maken van de plugin kan je er vaak wel van uit gaan dat het een goed werkende plugin is. Ook de beoordelingen geven een indicatie van hoe goed de plugin werkt. Wat ook belangrijk is om te checken is de laatste update datum.

Aan de ene kant gaat dat om de afbeeldingen, kleurstellingen and so on. maar ook om de backoffice functionaliteiten. Dus welke mogelijkheden je allemaal hebt om het design naar je eigen wensen aan te passen. In grote lijnen kan je dus zeggen dat het gekozen thema bepaalt hoe je web site WordPress hosting eruit ziet. Het betekent zeker niet dat als je twee websites hebt met hetzelfde thema, dat deze er dan ook precies hetzelfde uitzien!