WordPress Website Maken In 5 Stappen!

Je krijgt nu de mogelijkheid om de customizer, widgets en content material instellingen te importeren. Als ik jou was zou ik dit allemaal aangevinkt houden, zodat je een handige demo website hebt die je naar wens kunt aanpassen. Voordat je de template importeert voor op jouw website, kun je voorbeelden van verschillende pagina’s bekijken die bij de template zitten. Het is simpelweg op de pagina klikken en dan kun je aan de linkerkant de pagina als voorbeeld zien en ook naar beneden scrollen om de gehele pagina te bekijken. We hebben in het Astra thema opties waarmee we allerlei verschillende designs kunnen uitkiezen en importeren in onze WordPress web site WordPress. Dit zorgt ervoor dat een WordPress website maken een eitje is voor jou en mij. Klik hier op de tekst “Download Free Astra Theme”.

En wanneer je dit niet op orde hebt, ben je kwetsbaar voor hacks. Ook kan het zijn dat de hack grotere gevolgen heeft dan je denkt, dit komt voornamelijk voor wanneer je gebruik maakt van een gedeelde internet hosting. Het hosting bedrijf zal dit verder oppakken en delen met de andere aangesloten web site WordPress hosting eigenaren. Schrijf de antwoorden voor jezelf op als geheugensteuntje need wanneer je naar stap 2 gaat, kun je deze informatie doorspelen aan je internet hosting.

De Content Van De Homepage Bepalen

In dit geval is het handig om Google Analytics en Google Search Console aan jouw website te koppelen. Voor het maken van een formulier raad ik je aan om gebruik te maken van de WPForms plugins. Hier kun je namelijk erg veel verschillende formulieren mee maken zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Je kan de configuratie van WordPress nu starten door je domeinnaam te bezoeken of, als deze nog niet bereikbaar is, door naar de TransURL te gaan. WordPress is direct te installeren zodra jouw webhostingpakket actief is. Heb je een WordPress Hostingpakket gekozen, ga dan direct naar het hoofdstuk ‘WordPress configureren op jouw domeinnaam’. WordPress Maak nu een keuze tussen de webhostingpakketten. Het kleinste webhostingpakket is een prima keuze als je met een relatief kleine WordPress-website wil beginnen. Om een webhostingpakket of WordPress Hostingpakket uit te kiezen, ga je als volgt te werk. Heb je al een webhostingpakket of WordPress Hosting-pakket geactiveerd op je domeinnaam?

Mocht je zelf niet alle apparaten hebben dan kun je nog kijken naar een software als browserstack. Dit is voor een kleine test free of charge, wil je meer dan zul je een abonnement moeten nemen. Geef de relatie tussen verschillende elementen aan met ruimte. De titel van een widget bijvoorbeeld, kun je rustig vrij dicht op de content van de widget plaatsen, web als de datum van een blog die je geschreven hebt. De header van een pagina mag wat meer ruimte hebben onderaan richting de content material, deze twee elementen staan los van elkaar.

Zodra je een bericht voor je weblog aanmaakt en je een categorie vergeet in te stellen, dan wordt gebruik gemaakt van de standaard berichtcategorie. De Omschijving is simpelweg een korte beschrijving waar de categorie over gaat. De omschrijving wordt bij veel thema’s niet getoond, dus het is niet altijd de moeite om het in te vullen. Wanneer je alles hebt ingevuld kun je op Nieuwe categorie toevoegen klikken om de categorie aan te maken. Je zal nu uitgelogd worden van je web site omdat de URL is gewijzigd.

  • Er zijn weliswaar talloze online handleidingen beschikbaar, maar de antwoorden vinden op jouw vragen en ze vervolgens toepassen kost een hoop tijd.
  • Plugins zijn kleine toevoegingen voor jouw website.
  • Wanneer je WordPress installeert dan is direct het nieuwste thema van WordPress zelf actief.
  • Hele eenvoudige dingen worden met volledige schermvoorbeelden uitgelegd en dat gaat het hele boek zo door.

WordPress Hosting Ga direct aan de slag met je WordPress web site met onze van te voren geinstalleerde WordPress internet hosting. Domeinnaam registreren Registreer eenvoudig en snel jouw domeinnaam tegen een superscherpe prijs. Wij helpen serieuze ondernemers, bedrijven en bureau’s met WordPress onderhoud. Met een toegewijd team houden wij jouw website snel, soepel en veilig. Wanneer je een verdachte gebruiker ziet, verwijder deze dan direct. Bedenk wel wanneer je ervoor kiest om de bestanden te vervangen door de oorspronkelijke bestanden, je wijzigingen verloren zullen gaan.

Blog je goed en fixed, dan gaan de bezoekers van jouw website je echt als een skilled zien en krijg je vanzelf een goed imago. Door een blog te starten, kun je veel bezoekers naar jouw web site trekken. Wel is het belangrijk om niet te bloggen over commerciële onderwerpen, maar een weblog te maken die echt meerwaarde heeft voor de bezoekers van jouw web site. Heb je bijvoorbeeld een webshop met designer tassen, dan kun je bloggen over de laatste trends op het gebied van designer tassen. Om gebruik te kunnen maken van Google Analytics, moet je een account aanmaken.

Dagelijks zien wij navigatiemenu’s die vooral de functie hebben om alle pagina’s te linken. Website eigenaars bouwen menu’s zonder daarbij over na te denken of de menu positie door de bezoeker ook wordt begrepen. Als je aan de slag wilt met het verbeteren van je web site dan kunnen wij je de test van Google Web.dev zeker aanraden. Je krijgt na een take a look at een mogelijkheid om een Lighthouse rapport in te zien waar vrij helder uitgelegd staat wat er mis is met je web site. Regelmatig komen wij websites tegen die gebruik maken van andere plugins dan degene die bij het thema horen. [newline]En hiervoor is dan niet de moeite genomen om deze ook in de huisstijl te brengen. Het kost je misschien tien minuten om de styling over te nemen en geeft een zoveel professioneler uiterlijk aan je website.

Een web site maken met WordPresskan op veel verschillende manieren. Zo is het belangrijk om te bedenken of je een blog wilt maken, een Portfolio web site, of een webshop of een “normale website” zonder blog. Voorheen was WordPress voornamelijk bekend om het maken van een weblog, maar inmiddels wordt het gebruikt voor full web sites en shops. Het maken van een WordPress website is natuurlijk één ding, maar na het ontwikkelen van jouw website wil je natuurlijk wel dat jouw web site gaat groeien. Om jouw website op weg te helpen, geven wij je graag inzicht in twee manieren om jouw web site te laten groeien. Hoe je een thema precies moet aanpassen, verschilt per thema. Wil je aanpassingen doorvoeren om jouw aangekochte thema helemaal naar wens te maken, dan ga je naar ‘Thema’s beheren’ en klik je op ‘Theme Options’.