Zelf Je WordPress Web Site Maken In 8 Eenvoudige Stappen Versie

Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk je teksten voor de website kunt toevoegen en bewerken. Deze editor stelt je ook in staat om teksten dichtgedrukt, onderstreept of cursief te maken. Het CMS beschikt over een enorm aanbod van zogenaamde thema’s. Een thema is de uiterlijke schil van de website.

Bij andere thema’s moet je apart een pagebuilder installeren. Je kunt dan gewoon naar plugins gaan, zoeken op bijvoorbeeld Elementor en de plugin downloaden en activeren. Je kunt het gratis WordPress hosting thema Neve kiezen en de pagebuilder Brizy installeren. We gaan later in deze handleiding meerdere websites maken als voorbeeld, met verschillende thema’s, templates en pagebuilders.

WordPress Ontwikkelaar

Bij ‘Site-identiteit’ kan je een emblem toevoegen, de titel en ondertitel aanpassen of verwijderen. Dat is een hele kleine afbeelding die zichtbaar is wanneer je een pagina opent in je browser. Als je bijvoorbeeld nu boven de URL balk kijkt in de browser, dan zie je bij deze geopende pagina een klein zonnetje/bloempje. Het thema dat wij als voorbeeld gebruiken is ‘Twenty Seventeen’, mogelijk zie jij nu het thema ‘Twenty Eighteen’. De thema’s van WordPress zijn free of charge, maar wel vaak minimalistisch. En de enige methode om het thema aan te passen is door de Customizer te gebruiken.

Bekijk de onderstaande video om een indruk te krijgen van wat er komt kijken bij het kiezen van een WordPress template. Aan het eind van de video zie je hoe de WordPress Customizer werkt. Klik op de linkjes in de inhoudsopgave hieronder als je veelgestelde vragen en het opvragen van gratis PDF handleiding wilt overslaan. Er zullen altijd aanpassingen zijn die je zelfs niet kan of wil doen. Voordat je op zoek gaat naar een websitebouwer kan je de volgende bronnen raadplegen. Voor de vindbaarheid in Google zijn afbeeldingen minder belangrijk dan de teksten, maar voor de bezoeker zijn goede foto’s erg waardevol.

Daarnaast converteren mobiele bezoekers veelal op een andere manier. WPML is de plugin als je meerdere talen wilt op je web site. Om de lezer en Google te laten zien waar je pagina over gaat, zet je de zoekterm op de juiste plaats in je pagina. Je bent bezig met een bladzijde van je website.

De kans is groot dat je de eerste paar uur niet echt het gevoel hebt dat je weet hoe WordPress precies werkt en wat je precies moet doen. De snelste manier om WordPress onder de knie te krijgen is door een paar uur lang door te modderen en met vallen en opstaan verder te komen. Een WordPress thema is een gestandaardiseerde WordPress web site template . Met zo’n WordPress thema kun je binnen enkele seconden de hele web site een nieuwe ‘look & feel’ geven. Het inlogadres staat ook in het mailtje dat je ontvangt van xel.nl wanneer de installatie is gelukt. Een thema is te vergelijken met de kleding van jouw website.

Bij WebOké kun je je webhosting pakket helemaal zelf samenstellen, op deze manier zorgen we ervoor dat je alleen betaald voor wat je écht nodig hebt. Het verhuizen van je WordPress site naar een nieuwe webhoster is altijd een grote stap en niet altijd zonder risico. Wanneer je je web site naar de internet hosting servers van WebOké laat verhuizen hoef je je over deze risico’s geen enkele zorgen te maken. Met al onze WordPress Hosting pakketten is het mogelijk en eenvoudig om je eigen emailadressen aan te maken en te gebruiken. Zo kun je emailadressen maken die eindigen op @jouwdomeinnaam.xx.

Bijvoorbeeld met onze workshops wetenschapscommunicatie. Plak je teksten in de “Text” editor in plaats van in de “Visual” editor. Deze editor laat de ruwe HTML code van je website zien, en als je hierin een tekst plakt, komt hij er altijd zonder opmaak in. Het gaat er wel om dat je minimaal twee keer per jaar je dashboard controleert op nieuwe updates en meldingen. Mogelijk moet je zelf iets doen op je WordPress installatie te updaten. Nog een reden waarom je een WordPress web site wilt laten maken is het gemak van publicatie van beeldmateriaal. WordPress is uitstekend voor dat doel geschikt.

Google

We maken een offerte met een vaste prijs voor je website. FeedbackrondesDe meeste projecten hebben 2 a 3 feedbackrondes waarbij we alles samen bespreken en verwerken. Ik heb deze test uitgevoerd op mijn website en mijn score kwam uit op sixty three van 100. Ik zet mijn sites WordPress het liefste op zonder content material. Dit is natuurlijk een beetje gezeur, maar dit geeft al wel een aardige indruk over de rest van dit artikel. Danny is de techneut, Amanda is de search engine optimization specialist. En samen werken wij aan de projecten die wij mogen doen voor onze klanten.

  • Met plug-ins als WooCommerce tover jij je web site om in een professionele webshop met veilige betalingen, productmanagement en verzendopties.
  • Daar kun je later ook onze werkzaamheden volgen en aanpassingen bekijken, bijvoorbeeld.
  • Wij bouwen onze websites in het CMS van WordPress.
  • Je kunt de verschillende tabbladen bekijken met informatie en keuzes.

Met de WordPress-plugin WP smush it kan je je afbeeldingen ‘smushen’, en dus kleiner maken. Je zal merken dat, wanneer je je afbeeldingen hebt verkleind, de website snelheid aanzienlijk omhoog gaat. Je hoeft daarbij niet in te leveren op de kwaliteit van de afbeeldingen, want deze device zorgt ervoor dat de kwaliteit optimaal blijft.

Hier kun je zelf pagina’s aan toevoegen of veranderingen in teksten maken. Vroeger is het ontwikkelt om een blog te schrijven. Tegenwoordig zie je zelfs veel on-line webshops met WordPress. WordPress is momenteel het meest gebruikte device voor de webdesigner. Ga je wereldwijd, dan zijn de verschillende websites WordPress geen optie meer en dan ga je voor een .com extensie eventueel met een plugin voor vertalingen. Dit kan ook met de zogenaamde multisite van WordPress, maar de website wordt dan snel zwaar en traag.